Boeken over rouwverwerking

Ook boeken over rouwverwerking bieden vaak veel steun aan mensen die in een rouwproces zit. Boeken waarin je herkenning vindt of boeken die je troost biedt maar het kan je ook helpen om met het verlies om te gaan.

Wij zetten voor jouw de populaire rouwverwerking boeken op een rij.

Vingerafdruk van verdriet

Vingerafdruk van verdriet 2Vingerafdruk van verdriet is een kostbaar geschenk voor een ander of voor jezelf. Het is een boekje dat je zou moeten geven aan iedereen die een kind, een broer of een zus, de partner, een ouder, een vriend of een droom verliest. Het is niet alleen geschreven voor hen die het zelf moeilijk hebben, maar ook voor familieleden, vrienden en collega’s van wie ze steun verwachten op hun moeilijke reis naar hernieuwd leven. Het is geen boek over dood. Het is een boek over leven, over het emotionele leven van iemand die wordt geconfronteerd met het verlies van een dierbaar iemand. Het is niet bedoeld om in ייn keer uit te lezen, of om eenmaal te lezen en weg te leggen, maar om telkens weer ter hand te nemen.

 

Auteur: Manu Keirse
Prijs: € 12,99
Verkrijgbaar bij: bol.com

Rouw op je dak

rouw op je dak 2Rouwen betekent een moeilijke weg gaan: je weet dat je kunt lopen, maar je wilt eigenlijk niet verder. Er ligt een onoverzichtelijk traject voor je. Een rouwproces geeft uitdrukking aan pijn en verdriet, twee grote emoties die onlosmakelijk aan elkaar zijn verbonden. Het is een weg die je toch moet gaan. Naar een horizon waar hemel en aarde wellicht weer bij elkaar komen… Rouwen is een proces van heling, het uiteindelijk accepteren van wat onvermijdelijk bleek. Er zijn vooralsnog alleen maar verliezers en je hebt geen enkel uitzicht op winst. Wat jou is overkomen, is de meest traumatische ervaring die mensen kunnen hebben. En er is niemand die echt weet en kan meevoelen wat jij voelt, omdat geen twee mensen gelijk zijn, ook al hebben zij hetzelfde te doorstaan.

Auteur: Jos Brink
Prijs: € 9,95
Verkrijgbaar bij: bol.com

Over rouw

over rouw 2In Over rouw, het boek dat Elisabeth Kübler-Ross kort voor haar dood voltooide, gaan zij en haar coauteur David Kessler dieper in op de vijf stadia van rouwverwerking om mensen die om welke reden dan ook rouwen, te laten zien hoe ze de moed kunnen vinden hun leven voort te zetten. De auteurs schrijven over onder andere verdriet, dromen, isolatie, genezing, kinderen, en zelfs seks, en laten zien hoe het rouwproces het rouwen niet alleen zin, maar ook een helende kracht kan verlenen.

 

 

 

Auteur: Elisabeth Kübler-Ross & David Kessler
Prijs: € 20,95
Verkrijgbaar bij: bol.com

Voor nog meer boeken tips kan u terecht bij boekenrouwverwerking